HVORDAN FÅ FLERE FØLGERE PÅ INSTAGRAM

Det er et spørsmål vi får daglig. Det er egentlig ikke lett gi konkrete svar men vi kan se på noen triks som gjør at man kan få flere følgere. Det vi kan begynne med er å så at det ikke finnes noen magiske metoder for hvordan man kan bygge opp en følger base på instagram. Men det er visse ting som er veldig viktige å holde fokus på. 

Inse at ting tar tid og at du faktisk må gjøre jobben. Så gjennomføringen er den viktigste biten i selveste suksessen med Instagram.

Slik er det ikke bare med instagram men de fleste sosiale nettverk. Det nytter ikke bare å vite hva man skal gjøre. Man må også gjennomføre det.

DIN PERSONLIGE BIO PÅ INSTAGRAM

Bruk bioen på en god måte. Slik at du forteller i den det som søkeren søker etter. Bruk gjerne firmaer eller emner som har en eller annen relasjon til det du driver med.

Så hvis noen søker navnet deres eller emnet du har valgt så kommer din profil opp. Det skriver du i biografien din. 

HVEM ER MÅLGRUPPEN DIN?

Hvem ønsker du å nå? Bil interesserte, mote eller interiør interesserte, damer på 25-40 år, menn på 25-40 år, musikkinteresserte, makeup interesserte, motorsykkel interesserte, reiselystne osv.. Det er mange målgrupper der ute. Er målgruppen din Norsk så skriv på Norsk. Vil du ha følgere utenfor Norges grenser så skriver du på engelsk. 

INSTAGRAM SHOPPING FOR DE SOM VIL SELGE NOE

Har du nettbutikk så har Instagram løsning som heter Instagram shopping. Det gjørd det mulig å koble opp produktbilder med nettbutikken. Det forutsetter at du oppretter en produkt katalog med produkt feed fra nettbutikken i facebook business manager og kobler den opp til instagram. 

JOBB MED INNHOLDET PÅ INSTAGAM

Vi har satt opp noen punkter som du må jobbe når det gjelder innhold.

 1. Kvalitet: God kvalitet på bildene og det du skriver gir et positivt inntrykk som bygger opp en stemnings følelse som ofte er nødvendig for å beholde den besøkende på profilen. Ingen blir igjen på en side som de syns er kjedelig og lite engasjerende. Bilder og grafikk med høy engasjements faktor får besøkende til å komme tilbake for mere inspirasjon og stemning.
 1. Poste på riktige tider av døgnet: Ved å poste på riktige tider av døgnet så er det større sjanse for at målgruppen din får se innlegget og engasjerer seg. Aktiviteten på instagram kan variere fra forskjellige typer på døgnet. Da må man selv finne ut når de som besøker profilen reagerer mest.  
 2. Vis virkelig det du profilen din handler om. Er det deg den handler om. Vis den virkelige deg. Er det en profil om en interesse så la den interessen være i hovedfokus.
 3. #hashtags: Det finnes #hashtags for alle temaer på Instagram. Bruk diverse #hastags i alle postene dine. De gjør at folks om søker under bestemte emner med #hashtags finner din profil. Det er en veldig enkel, effektiv og lettvint måte å få flere følgere på. Husk å oppdatere hashtaggene du selv bruker.
 4. Bruk video: Ingenting gir mer engasjement enn video. Video får også mere rekkevidde enn bilder. Bruk kvalitets video som har fokus på temaet i profilen. Facebook (som eier instagram) har stort fokus på video på både facebook og instagram og åpner for større rekkevidde.
 5. Live sendinger. Det er få ting som engasjerer mer enn livesendinger. Live sendinger gjør at folk får kontakt med deg på en unik måte og du kan sende live hvor du snakker om ting som er relatert til deg/tema eller svare på spørsmål fra brukere. Når du ferdig med live sendinger så bør du poste dem på IGTV som er din egen instagram tv kanal.
 6.  IGTV: Som nevnt før så fører video både til økt visning og økt engasjement. IGTV er på mange måter Instagram sin  svar på youtube. Du kan poste opp til 10 minutter lange videoer med engasjerende innhold. Lage din egen innholds serie.
 7. Ikke post hva som helst bare for å ha noe å poste.

Tidspunktene kan variere men det er alltid best å poste på kvelden og på søndag. På søndag er det ikke mye bilder som kommer til Instagram men det er mange som bruker det da. 

En viktig ting er at du følger de som Instagram anbefaler deg å følge. De følger oftest tilbake.

Samtidig så er det viktig å vise engasjement i andres innhold. Som det å like eller sette en kommentar der det er kommentarer fra før. Svar på kommentarer og lik de gode kommentarene.

 • Følg med hva som rører seg i sosiale medier og vær med på det du syns er viktig
 • Gi tilbake og vær mot dine følgere slik du ønsker at de skal være mot deg.
 • Kommenter og lik poster som du selv syns er viktig. 
 • Lik og kommenter hos de som deler din interesse.
 • Vær hyggelig. Svar så ofte du kan.

PLANLEGG INNHOLDET OG TREF MÅLGRUPPEN PÅ RIKTIG TIDSPUNKT

Det finnes en flust av planleggings apper og verktøy til å planlegge postingen din. Det kan også være tidsbesparende. Det vil si at du kan lage alle dine poster på en dag og la systemet poste det på tidspunkter du vil at det skal poste.  Du kan også planlegge dine poster via Facebook business manager.