Vise produkt utvalget i Google Min Bedrift

ØK SYNLIGHETEN LOKALT

Det er en gyllen mulighet for alle som driver en fysisk butikk og vil tiltrekke til  seg flere lokale kunder. Du kjenner sikkert til Google Ads og Google Shopping ads. Tekstbaserte annonser og bilde baserte annonser som kommer på første siden. Vel Google har også andre løsninger enn det. For noen år siden introduserte de Google My Business for å gi lokale bedrifter en visittkort i søk. Årsaken til det var å konkurrere mot katalog selskaper som rangerte sine lister høyt i søkeresultatene. Etterhvert har Google utviklet tjenesten til å være en visittkort og en slags sosialt nettverk i søkemotoren.

Nå kan man poste innhold der (noe som er sterkt å anbefale da det faktisk gir gode treff og resultater). Det har også blitt mulighet å vise besøkende hele vareutvalget. Det er det vi skal se på nå.

For at det skal være mulig så må man ha en nettbutikk som er oppdatert. Man trenger ikke nettbutikk for å selge over hele landet. Man kan også ha det som en utstillingsvindu online. Det viktigste er mulighet til opprette en produkt feed som kobles opp mot Google Merchant. Google bruker noen dager på å godkjenne alle bildene og ean kodene. Det har noe med at de vil forsikre seg at det ikke er illegale produser som blir vist der. I selveste Google Min Bedrift kontoen kan u administrere hele produkt feeden og bestemme hva som skal vises.

Google Min bedrift har vist seg å være et uunnværlig kanal da over 40 prosent av alle søk er lokal relaterte. Google Min Bedrift har også vist seg å ha en konverteringsrate på godt over 80%. Det kommer eget innlegg om Google My Business snart.